Bir İlaçlama Firması Nasıl Çalışmalıdır?

Bir İlaçlama Firması Nasıl Çalışmalıdır?

Pest Kontrol Ne Demektir? Mücadele Yöntemleri Nelerdir? Safran İlaçlama Nasıl Çalışır?

Safran ilaçlama tarafından, tüm mekanlarda yürütülen zararlı kapsamına giren canlıların verebilecekleri zararları en aza indirmek ve bertaraf etmek amacıyla Safran İlaçlama’nın kullandığı tüm yöntemlere denir.

Safran ilaçlama mücadele yöntemlerini en çok etkili olandan en az etkili olana doğru sıraladığımızda;

  • Kültürel mücadele (en etkili mücadele yöntemi)
  • Fiziksel mücadele
  • Biyolojik mücadele
  • Kimyasal mücadele (en az etkili, son olarak tercih edilmesi gereken yöntem)

   Sıralaması çıkacaktır. Peki bunların anlamı nedir?

Zararlılarla kültürel mücadele ilk anda pek bir şey çağrıştırmasa da Safran’ın zararlıların tümü ile gerçekleştirdiği en önemli mücadele yöntemidir. Karşımızda bulunan sizlerin -işletme yetkilisi ya da ev sakini- yaşanan problemin kaynağıyla ilgili, canlı türüyle ilgili ve bir daha risk teşkil etmemesi için ne gibi önlemleri almanız gerektiğiyle ilgili Kalite ve Operasyon ekiplerimiz tarafından verilen eğitim ve seminerleri kapsamaktadır.

Ancak bu şekilde kişilerin bilinç düzeyini artırarak tüm mücadelede başarılı olma şansımız olabilmektedir. Bu amaçla Safran İlaçlama olarak kurduğumuz kalite birimleri her zaman sorunlarınıza en hızlı ve etkin çözümleri bulmak için çalışmaktadırlar. Her yıl onlarca işletmemizde yüzlerce çalışana yeni bir ufuk açmak için sertifikalı eğitim ve seminerlerimizi defalarca kez düzenlemekteyiz.

   Fiziksel mücadele ise; Safran’ın işlerini yaptığı binaların altyapı, kırık-çatlak fayans, gider temizlikleri ve tamirleri konularında yetkilerle birlikte karar vererek uyguladığı raporlama ve yönetim sistemidir. Bu sistem online yazılımımız olan INSECTRAM’ın “Uygunsuzluk/Öneri modülü”nde interaktif olarak raporlanabilmekte ve veriler asla kaybolmadan ve belirli akış şemaları dahilinde takip edilebilmektedir. Ayrıca iç alan ve dış alan sinek yakalama EFT/LFT cihazları, güve monitörleri vb. zararlı yakalama ve tespit cihazları da bu konuda yardımcı malzeme olarak kullanılmaktadır.

   Biyolojik mücadele; yapılacağında bir zararlı diğer bir canlı tarafından öldürülmesi usulü kullanılır. Safran’ın bakteriler ile yaptığı sivrisinek mücadelesi bunlara bir örnektir.

   Kimyasal mücadele; görüldüğü üzere Safran ilaçlama’nın en son tercih ettiği, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında kimyasal uygulamasını sıfıra indirme hedefiyle çalıştığı bir ortamda, eğer problemli alanda ön görülmemiş bir istila vb. durum olursa kullanılan metottur. İnsanın ve gıdanın bulunduğu ortamlarda kimyasal kullanmak oldukça tehlikelidir.

   Safran ilaçlama, özet mücadele şeması PUKÖ döngüsü dahilinde çalışır.

Konuyu özetlemek amacıyla örnekler vererek devam edecek olursak;

  • Kapıların, pencerelerin kapalı durması için kişileri eğiterek bakış açılarını değiştiriyoruz.
  • İçeriye bir yolla (paletle, sevkiyat kapısı açıkken vb.) giren canlıların saklanamaması için uygunsuzluk/öneri modülümüzü çalıştırıyoruz, kırık çatlak ve gider kontrolleri yapıyoruz. İçeri girenleri yakalamak için kimyasal barındırmayan yakalama tuzakları (kemirgen canlı yakalamalar, ışıklı sinek tuzakları vb.) kullanıyoruz.
  • Dış alanda gerekli ve uygun alanlarda biyolojik larvasit uygulamaları yapıyoruz.
  • Ani bir istila vb. anında bölgeyi karantina altına alıp uygun biyosidal ürün uygulamasını yapıyoruz.

Her işlemin tecrübeli Safran ekipleri tarafından yürütülmesinin önemi hakkında ve her türlü bilgi edinebilmek için yazılarımızı okumaya devam ediniz.